joi, 21 septembrie 2017

O Năzbâtie Pe Zi

Până ȋn momentul de faţă contactul lui Mihnea cu apa a avut mai multe etape . La ȋnceput ȋi plăcea să se bălăcească , apoi cu cât a mai crescut a devenit din ce ȋn ce mai reticent la expresia “ să facem baie”. Pentru părinţii lui acest lucru este destul de ciudat ȋntrucât Mihnea este foarte etuziasmat atunci când vede un vas cu apă. Când merge la bunicii săi adoră să pescuiască.

Ce ȋnseamnă pentru Mihnea să pescuiască?
Pentru Mihnea “să pescuiască’’ reprezintă primul impact voit cu apa care ȋi permite să se ude ȋn ce măsura doreşte (doar pe mâini, pe faţă, pe tot corpul) fără să plângă.

Activitatea de pescuit presupune un ritual aparte fiind mai mulţi membrii impilcaţi. Bunica rupe un fir de iarbă( de acela cu o tijă mai lungă şi un pufulete ȋn capăt ), Mihnea ȋl analizează ,ȋşi dă acordul apoi ca un mic detectiv cercetează zona . Cu privirea sa cu raze X  observă ligheanul de băut apă al caţeilor.

Ce se ȋntâmplă atunci ?
Mihnea doreşte să testeze calitatea undiţei sale şi porneşte ȋn fugă spre vasul cu apă.
Firul din mâna sa se arcuieşte , se balansează dar reuşeşte să rămână intact .Când ajung amândoi  la vasul cu apă ,firul este folosit pe post de undiţă.
Apoi Mihnea ȋi ȋntreabă pe cei din jur :
       -‘’ Am prins , ce? (traducere: ce am prins)

     De cele mai multe ori cei din jurul său ȋi oferă o  grămadă de răspunsuri diferite din care el să        poată să-şi aleagă ce captură ȋl face fericit.(broaşte, peşti, caracatiţe).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu