marți, 26 septembrie 2017

O Năzbâtie Pe Zi

Sunt şi zile când Mihnea doreşte să testeze când se termină calmitatea părinţilor săi, cu toate că mami ȋi explică mereu cât de important este pentru ea să fie ȋnţelegător.
Ȋntr-o după amiază ,ȋn timp ce se jucau ȋmpreună, Mihnea a hotărât ca ar trebuii să vadă cât de răbdătoare poate fi mama când el nu o ascultă şi refuză să mai participle la activităţi ce ȋi implică pe amândoi. Ȋn câteva momente un refuz al mamei de a-i ȋndeplini dorinţele s-a transformat ȋntr-o serenadă foarte zgomotoasă ȋn care se ȋntrezăreau micuţi nori de furtună. Văzând că nu se poate ȋnţelege cu el ,mama ȋl lasă să se calmeze şi apoi ȋi spune că este nevoită să –l atenţioneze că a greşit (prin reducerea programului de desene). Supărat şi iritat Mihnea acceptă cu greu decizia mamei. Se simte de parcă mama, zâna “Ştie tot’’, cu puterea ei magică a reuşit să-l ȋnchidă ȋntr-un palat de sticlă.Din interiorul palatului de sticlă doi ochi bulbucaţi privesc  ȋntrebator către mama:

-                 -- De unde a apărut atâta magie ȋn jurul meu? Unde este cheiea de la uşa palatului de sticlă ? Dar până la cheie….. , unde este uşa?
     

   Timpul trecea aşa de greu pentru Mihnea fiindcă nu putea participa la activităţile sale    preferate ,dar decizia mamei trebuia respectată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu